Europa - 3 augustus 2020 - Beursbrink

Sterke resultaten voor PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal sterke resultaten geboekt en profiteert van het feit dat pakketbezorging nu de kernactiviteit is. Dit meldden de analisten van Berenberg in reactie op de kwartaalcijfers van de Nederlandse pakketbezorger.

De pakketbezorging boekte het afgelopen kwartaal een genormaliseerde EBIT van 54 miljoen euro, wat 4 procent boven consensus was.

De omzet steeg dan ook met 15,9 procent, dankzij de sterke groei van e-commerce. Analisten rekenden vooraf op een stijging van 15,6 procent.

Het management herhaalde dat het genormaliseerd EBIT-resultaat in 2020 waarschijnlijk “sterk” boven de initieel afgegeven prognose van 110 tot 130 miljoen euro zal uitkomen, wat volgens Berenberg impliceert dat het genormaliseerd EBIT-resultaat in de tweede helft van het jaar minstens 60 miljoen euro zal bedragen. De markt rekent al op 84 miljoen euro. Dankzij een betere beheersing van het werkkapitaal zag Berenberg PostNL ook positiever worden over de vrije kasstroom.

Het aandeel heeft sinds het dieptepunt in maart volgens Berenberg “geweldig gepresteerd”. De steeds positievere blik op de vrije kasstroom en de goede prestaties met Sandd zullen beleggers volgens Berenberg ervan overtuigen dat PostNL een relatief goede keuze is ten tijde van de pandemie.

Bergenberg handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 1,45 euro. Het aandeel PostNL sloot vrijdag op 2,06 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments