Europa - 10 maart 2020 - Aandelen

Sterke resultaten Basic-Fit

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in 2019 sterk gepresteerd. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag in reactie op de cijfers van de fitnessketen.

Begin januari sprak Zwartsenburg nog van een uitdagende consensus, maar toch wist Basic-Fit volgens de marktvorser de verwachtingen te overtreffen.

Over heel 2019 realiseerde Basic-Fit een 6 procent hogere omzet per gebruiker. ING berekende dat de stijging in het vierde kwartaal 9,6 procent moet zijn geweest, na een stijging van 7,5 procent in het derde kwartaal en 3,9 procent in het tweede kwartaal. Basic-Fit profiteerde van de nieuwe abonnementsstructuur, de omzetting van oude contracten en de sterke aanwas premiumleden.

Bovendien is de uitbater van fitnessclubs het jaar volgens ING sterk begonnen met de opening van 40 nieuwe clubs in januari en februari.

De nettoschuldpositie van 451,3 miljoen euro was wel wat hoger dan de 432,5 miljoen euro waar de consensus op mikte, maar in lijn met de verwachting van ING. Volgens Zwartsenburg werd in de consensus niet voldoende rekening gehouden met de overname van Fitland.

ING handhaafde het koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 38,25 euro. Het aandeel koerste dinsdagochtend 2,7 procent hoger op 26,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.