Europa - 13 januari 2021 - Aandelen

Sterke groeiversnelling Just Eat Takeaway.com

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft een goed vierde kwartaal achter de rug, waarin er sprake was van een groeiversnelling in bijna alle regio’s. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING woensdag.

Vooral in de regio’s waar Just Eat voorheen actief was, overtreft de maaltijdbezorger de verwachtingen. Dit heeft volgens Hesselink onder meer te maken met rugwind door de coronacrisis, maar ook met de stappen die het management neemt om de resultaten in de voormalige markten van Just Eat aan te jagen. Bovendien bezorgt Just Eat Takeaway.com zelf steeds meer bestellingen. Ook wees Hesselink op investeringen in marketing en verkoop.

De omzetverwachting die de maaltijdbezorger afgaf voor heel 2020, ligt 13 procent hoger dan waar ING op mikte, maar de verwachtingen voor de EBITDA liggen juist 24 procent lager. “Maar over de EBITDA maken we ons niet teveel zorgen, aangezien marktaandeel belangrijker is dan de huidige winstgevendheid. Sterke groei heeft een prijs, maar is wel nodig om de voormalige markten van Just Eat weer te veroveren”, concludeerde de analist.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 130,00 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend met 3,9 procent tot 97,52 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.