Europa - 18 februari 2020 - Aandelen

Sterk jaareinde Alfen verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft een sterk einde van 2019 achter de rug. Dit verwachten analisten in aanloop naar de cijfers van de producent van laadpalen voor elektrische auto’s, transformatoren en opslagsystemen voor energie.

Volgens de analisten van Kepler Chreuvreux heeft Alfen het de laatste maanden van 2019 het goed gedaan, dankzij dito prestaties op het vlak van het opladen van elektrische auto’s en de opslag van energie.

Ook Berenberg voorziet een “erg sterk” jaareinde voor Alfen. Voor de tweede helft van 2019 rekenen de analisten van Berenberg op een “recordgroei” van de autonome omzet en marges.

Voor heel 2019 voorziet Berenberg dat de omzet op jaarbasis is gestegen tot 140 miljoen euro. Dit zou in het midden van de bandbreedte van 135 miljoen tot 145 miljoen euro zijn die Alfen zelf aanhoudt.

In de eerste negen maanden van 2019 boekte Alfen al een omzet van 95,9 miljoen euro, hetgeen op jaarbasis een stijging betekende van 42 procent. Vooral Smart grids droeg het meest aan de omzet bij. Over heel 2018 werd er nog een omzet van 101,9 miljoen euro behaald.

Voor het EBIT-resultaat mikt Berenberg op 7 miljoen euro en de winst per aandeel zal vermoedelijk uitkomen op 0,23 euro. Over de eerste zes maanden van 2019 kwam de winst per aandeel nog uit op 0,05 euro.

Kepler Cheuvreux en Berenberg hebben beide een koopadvies op Alfen met koersdoelen van respectievelijk 27,50 en 26,00 euro. Het aandeel Alfen daalde dinsdagochtend op een rood Damrak met 2,1 procent tot 27,55 euro. Dit jaar steeg het aandeel al 62 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.