Europa - 19 augustus 2021 - Beursbrink

Sterk halfjaar Adyen niet alleen te danken aan eBay

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van Adyen zijn beter dan verwacht, zowel op het niveau van de omzet als het EBITDA-resultaat, en dat is niet alleen te danken aan de grote nieuwe klant eBay. Dat stelde Jefferies donderdag in een reactie op de halfjaarcijfers van de Amsterdamse betaalspecialist.

De omzet was 6 procent hoger dan de analistenconsensus, het transactievolume 13 procent hoger en de EBITDA 10 procent hoger.

De sterke groei van het verwerkte transactievolume, met 67 procent tot 216 miljard euro, was deels te danken aan de nieuwe klant eBay, die vermoedelijk zo’n 31 miljard dollar bijdroeg. Volgens analist Paul Kratz van Jefferies kwam de meevaller vooral van de aanhoudende groei bij bestaande klanten buiten de reisbranche.

Ook de volumes in de reisbranche herstelden tegen het einde van de eerste jaarhelft tot niveaus van voor de crisis, meldde Adyen donderdag.

Het EBITDA-resultaat valt ook mee omdat personeels- en andere operationele kosten minder sterk stegen dan de omzet.

Jefferies heeft een koopadvies met een koersdoel van 2.560 euro voor Adyen. Het aandeel sloot woensdag op 2.386 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.