VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 21 december 2020 - Aandelen

Sterk economisch herstel gunstig voor Europese aandelen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een sterk economisch herstel in de eurozone in 2021 is gunstig voor Europese aandelen. Dit schreef UBS maandag in een vooruitblik op het komende beursjaar.

Analisten van de Zwitserse bank voorzien een economische groei van 5,2 procent voor de eurozone in 2021, onder meer dankzij een ultra-verruimend monetair beleid en aanhoudende overheidssteun. De economie in de eurozone groeit daardoor vermoedelijk sterker dan in de Verenigde Staten.

Dit is aantrekkelijk voor Europese aandelen en in het meest gunstige geval kan de Stoxx Europe 600 stijgen tot 490 punten. Dit scenario wordt ook ondersteund door een verdere vooruitgang in de ontwikkeling en verspreiding van een coronavaccin.

“Wanneer goedgekeurd zal dit zowel het gedrag van de overheid als de consument veranderen, zelfs al voor er massaal is gevaccineerd.”

Volgens UBS is 2021 het jaar waarin de winstgroei van Europese bedrijven aanzienlijk hoger zal liggen dan die van Amerikaanse ondernemingen.

Nieuwe coronalockdowns en een Brexit zonder handelsdeal tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie vormen komend jaar neerwaartse risico’s voor Europese aandelen. In het meest negatieve scenario daalt de Stoxx Europe 600 dan tot 310 punten. Ook is het volgens UBS essentieel dat het Europese coronasteunfonds zonder problemen wordt geïmplementeerd.

Voor 2021 rekenen de analisten op een gemiddelde winstgroei voor Europese bedrijven van 35 procent en in 2022 is dit 12 procent.

De Stoxx Europe 600 index noteerde maandag op 385,45 punten, wat ten opzichte van begin 2020 een min is van ruim 7 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.