Europa - 13 mei 2020 - Beursbrink

Stabiele productie Sif verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Roermondse funderingsspecialist Sif heeft in de eerste drie maanden van 2020 de productie vermoedelijk redelijk op peil weten te houden. Dit verwacht ING in aanloop naar de kwartaalupdate van het bedrijf op donderdag.

ING rekent op een productie van 42 kiloton, circa 3 kiloton minder dan een kwartaal eerder, en een aangepaste EBITDA van 10,8 miljoen euro. Wel waarschuwde de bank dat het werkelijke resultaat iets lager kan liggen vanwege kosten die Sif maakte om de efficiency te verbeteren.

De coronamaatregelen hebben volgens analist Tijs Hollestelle vermoedelijk niet al te veel impact. Hij schat het risico op projectannuleringen laag in en hoorde nog niet van projectvertragingen als gevolg van corona.

Financiering voor nieuwe projecten die in 2022 of daarna beginnen kan wel eens lastig worden door de economische tegenwind, waarschuwde Hollestelle.

De bank rekent verder op een nettoschuld voor Sif van 78 miljoen euro aan het einde van maart.

Het orderboek van Sif is voor 2020 voor 170 kiloton gevuld en met 100 kiloton voor daarna. ING rekent voor dit jaar op een productie van 175 kiloton. Sif zei bij de jaarcijfers dat er ruimte zou moeten zijn om de productie dit jaar te kunnen opvoeren naar de 185 kiloton die ook in 2019 werd gerealiseerd.

ING heeft een Houden advies op Sif met een koersdoel van 12,00 euro. De funderingsspecialist opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.