Nederland - 2 augustus 2021 - Overname

Square neemt Afterpay over voor $29 miljard

door SVEN VAN GASSE

Square neemt het Australische “buy now, pay later”-bedrijf Afterpay over. Het bedrijf van Jack Dorsey heeft $29 miljard over voor deze aankoop, die het bedrijf zal helpen zijn wereldwijde betalingsimperium uit te bouwen.

Afterpay is opgericht in 2015 en in 2018 gelanceerd in de Verenigde Staten. Het bedrijf is vooral bekend om zijn “buy now, pay later”-aanbiedingen. Hiermee kunnen klanten hun retail- en online betalingen in termijn betalen in plaats van in 1 keer.

Dergelijke aanbiedingen hebben aan populariteit gewonnen als een manier om jongere consumenten te bereiken en een gelijke tred te houden met de snelle verschuiving naar online winkelen. Analisten hebben erop gewezen dat de trend vooral populair is bij Millennials en Generation Z, die huiverig zijn voor het aangaan van creditcardschulden.

Afterpay is één van de meest prominente bedrijven in deze industrie. Het platform wordt gebruikt door 100 000 handelaren wereldwijd en heeft meer dan 16 miljoen gebruikers.

Koopjesjacht

Dorsey verklaarde dat Square en Afterpay een gemeenschappelijk doel hebben. Met Square wil Dorsey het financiële systeem eerlijker, toegankelijker en inclusiever maken. Afterpay heeft een vertrouwd merk opgebouwd dat in lijn is met die principes.

Square verwacht dat de all-stock deal zal afgerond zijn in het eerste kwartaal van 2022. Deze overname is niet alleen Square’s grootste ooit maar ook de grootste overname van een Australisch bedrijf ooit, aldus gegevens van Refinitiv.

Dit jaar is Square echter op koopjesjacht geweest. In maart ging het akkoord met een meerderheidsbelang in Tidal, de muziek streamingdienst van Jay-Z, voor bijna $300 miljoen. Hiernaast nam Square in juli nog het werknemersplatform Crew over.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.