Nederland - 27 oktober 2020 - VS

Mark Mobius: S&P 500 vormt een dubbele top

door SVEN VAN GASSE

Het lijkt erop dat de S&P 500 index een dubbele top aan het vormen is. Volgens Mark Mobius, die tientallen miljarden dollars heeft beheerd, is dit een verontrustend signaal voor beleggers.

Een dubbele top is een bearish technische indicator , waarbij de koers van een activa twee opeenvolgende pieken bereikt met maar een gematigde daling tussen de 2 pieken. Daalt de koers dan onder de steun van de vorige daling, wordt een dubbele top gevestigd. Dit kan duiden op een omschakeling van een positieve naar een negatieve trend.

De S&P 500 bereikte een top op 2 september toen deze aan 3 580 punten noteerde. Hierna kende de index echter een scherpe daling, gevoed door de sell-off van Big Tech aandelen. Vervolgens klom de S&P 500 terug naar 3 534 punten, waarna weer een daling volgde.

Volgens technische analisten kan dit de voorbode zijn van een verdere daling in de toekomst. Hiernaast kunnen de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgende dinsdag voor een extra negatieve impuls op de markten zorgen.

Mobius stelt:

Als technisch analist kan je opmerken dat de S&P 500 een dubbele top aan het vormen is, wat een vrij gevaarlijk signaal kan zijn.

Betwist verkiezingsresultaat

Huidig president Donald Trump heeft al verschillende malen aangegeven dat hij de verkiezingsuitslag niet meteen zal erkennen als zijn uitdager Joe Biden de presidentsverkiezing zou winnen.

Analisten zijn van mening dat een verlengde periode van politieke onzekerheid, indien de verkiezingsuitslag in de rechtbank zou eindigen, allesbehalve positief zal zijn voor de wereldwijde markten.

Mobius verwacht ook dat de Amerikaanse en wereldwijde markten initieel negatief zullen reageren op een overwinning van Democraat Joe Biden. Beleggers zullen afwachten om te zien welke beleidsmaatregelen Biden uiteindelijk zal doorvoeren.

Mobius besluit:

Als Biden uiteindelijk geen belastingverhogingen oplegt, zullen de markten hier euforisch op reageren. We zullen de precieze maatregelen moeten afwachten als hij effectief president wordt.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.