Nederland - 31 januari 2022 - Gaming

Sony koopt Bungie voor $3,6 miljard

door SVEN VAN GASSE

Sony Interactive Entertainment gaat Bungie over nemen voor een bedrag van $3,6 miljard. Bungie is een privaat bedrijf dat videospelletjes ontwikkelt. De deal markeert de nieuwe golf van consolidatie die in de gaming-sector op gang lijkt te zijn gekomen.

Bungie is het bedrijf achter multiplayer shooter games Destiny en Halo. Het bedrijf werd in 2000 door Microsoft over genomen. Microsoft splitste Bungie in 2007 af waardoor het opnieuw een zelfstandig bedrijf werd.

Onder Sony zal Bungie zelfstandig blijven opereren, zo blijkt uit een verklaring van het bedrijf. De meest recente hit van Bungie is Destiny 2, dat op meerdere platformen aangeboden zal blijven worden. De Halo-franchise wordt sinds 2011 ontwikkeld door 343 Industries van Microsoft.

Kenichiro Yoshida, CEO van Sony, stelt:

Bungie heeft enkele van ’s werelds meest geliefde videogame-franchises gecreëerd.

Consolidatie

De afgelopen maand is er veel aan het bewegen in de gaming-sector. Take Two Interactive nam Zynga over voor $12,7 miljard en Microsoft kocht Activision Blizzard voor $69 miljard.

Technologiebedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd in de gaming-sector. Hiermee willen ze hun publiek uitbreiden en proberen ze zich voor te bereiden op toekomstige versies van virtual en augmented reality-apparaten.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.