Nederland - 17 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Solvabiliteit NN Group sterk

(ABM FN-Dow Jones) NN Group kwam vanochtend met goede tweede kwartaalresultaten waarbij met name de solvabiliteit sterk was. Dit concludeerde KBC Securities in een reactie op de cijfers.

De verbetering van de Solvency II ratio, van 180 procent in het eerste kwartaal van 2017 naar 196 procent in de afgelopen verslagperiode, was “sterker dan verwacht”, zei analist Matthias de Wit, die zelfde rekende op een solvabiliteit van 183 procent in het tweede kwartaal.

Het operationeel resultaat exclusief de toevoeging van Delta Lloyd was redelijk in lijn met wat de marktvorser had verwacht, terwijl de bijdrage van Delta Lloyd met 49 miljoen euro onder de verwachting van KBC Securities lag van 82 miljoen euro.

Kijkend naar de vermoedelijke koersontwikkeling donderdag rekent De Wit op een “neutrale tot licht positieve reactie.” Hij handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 41,00 euro omdat NN Group een aantrekkelijker rendement biedt dan zijn lokale en Europese sectorgenoten.

“Nu de zorgen over de solvabiliteit naar de achtergrond verschuiven, zou er weer kapitaal kunnen terugvloeien naar aandeelhouders na een succesvolle integratie van Delta Lloyd, aldus De Wit.

NN Group sloot woensdag op een groene beurs 1,0 procent hoger op 35,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.