VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 14 april 2020 - Beursbrink

Solide kwartaal PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft een solide eerste kwartaal achter de rug. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag in reactie op tussentijdse cijfers.

ING merkte op dat Spring slechts een beperkte impact voelde van de coronacrisis, terwijl de impact op pakket- en postbezorging conform verwachting was, met onder meer hogere OPEX-kosten en hogere volumes. “Spring is tot dusver een positieve verrassing gebleken”, aldus de analist.

Zwartsenburg merkte op dat vooral kleinere webshops een sterke groei lieten zien, hetgeen de prijs/mix-verhouding goed doet. De volumes zijn ook nog niet hoger dan in december, denkt ING, waardoor PostNL de situatie nog onder controle kan houden.

ING vindt het lastig om in te schatten hoe de volumegroei zich heeft ontwikkeld, maar een volumegroei van meer dan 50 procent valt volgens de analist niet uit te sluiten.

Al met al denkt ING dat PostNL een solide kwartaal achter de rug heeft en Zwartsenburg blijft ook optimistisch dat het postbedrijf dit jaar de zwakkere activiteiten bij postbezorging ietwat kan compenseren met de sterke groei van pakketbezorging, met de kanttekening dat de operationele leverage beïnvloed wordt door de hogere OPEX-kosten.

Maar het eerste kwartaal lijkt solider dan wat beleggers momenteel inprijzen, aldus ING.

ING handhaaft het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 2,75 euro. Het aandeel PostNL steeg vanochtend met 4,6 procent tot 1,26 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.