Europa - 29 oktober 2020 - Aandelen

Solide kwartaal Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Adyen heeft in het derde kwartaal voldaan aan de verwachtingen, terwijl het EBITDA-resultaat hoger uitviel, mede dankzij een opwaartse bijstelling van eerdere rapportages door een boekhoudfout.

Samen met de sterke groei in onlinebetaalverkeer verwacht zakenbank Morgan Stanley een positieve impact op de koers, hoewel het aandeel al sterk gestegen is.

De volumegroei van 26 procent en de omzetgroei van 25 procent in het derde kwartaal waren beter dan de zakenbank had voorspeld, maar ongeveer gelijk aan de analistenconsensus.

De gemiddelde marge of ‘take rate’ die Adyen verdient op het betalingsvolume daalde licht, als gevolg van een beperkt herstel van de volumes in de reisindustrie. Ook de aanwas van grote internetverkopers als klanten zal de take rate mogelijk iets drukken, denkt de bank.

Het EBITDA-resultaat in het derde kwartaal is een forse meevaller, aldus Morgan Stanley.

Adyen bleek bepaalde kosten voor transacties die later werden gecanceld dubbel te hebben berekend. Het EBITDA-resultaat voor de eerste helft van 2020 was hierdoor 18 procent hoger dan eerder vermeld.

De jaargrafiek met wekelijkse data voor de volumes laat zien dat deze na de dip van 33 procent ten opzichte van het niveau op 1 januari, er nu een plus van 23 procent is bereikt. Ook de fysieke winkelverkopen zijn weer op het peil van voor de coronacrisis, maar niettemin blijft de onlinehandel sterk groeien, met een verdubbeling sinds het begin van het jaar.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies en een koersdoel van 1.485 euro. Het aandeel Adyen daalde donderdag ruim 4 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.