Europa - 4 maart 2021 - Aandelen

Solide cijfers Boskalis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Boskalis in 2020 zijn solide en de outlook bemoedigend. Dit bleek donderdag uit een analyse van de resultaten van het baggerconcern door ING.

De bank zag de omzet over het boekjaar overeenkomen met de eigen verwachting, terwijl het operationeel resultaat (EBITDA) 5 procent boven de prognose van de bank uitkwam en 6 procent beter was dan de consensus.

Verder ligt het investeringsvoornemen voor het lopende boekjaar van 300 miljoen euro boven de inschatting van ING, die uitging van 220 miljoen euro.

ING refereerde verder aan de outlook van Boskalis. De baggeraar verwacht dat de EBITDA in 2021 gelijk zal zijn aan die in 2020 van 404 miljoen euro. ING had daar 414 miljoen euro staan, terwijl de consensus van Bloomberg het hield op 403 miljoen euro. ING noemde deze verwachting bevredigend, zeker nu deze zo vroeg in het jaar al wordt gegeven.

ING hanteert voor het aandeel Boskalis een koersdoel van 31,50 euro met een koopadvies.

Het aandeel Boskalis noteerde donderdag op een rood Damrak 1,5 procent hoger op 26,06 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.