Nederland - 7 februari 2018 - Vastgoed
door REDACTIE BEURSBRINK

Societe Generale verlaagt koersdoel Wereldhave stevig

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft woensdag het koersdoel voor Wereldhave verlaagd van 48,00 euro naar 40,00 euro, maar handhaafde het koopadvies, nadat het vastgoedfonds vrijdag tijdens de publicatie van de jaarcijfers een fors lager dividend voorstelde.

“Met 3,43 euro en 3,08 euro waren de kasstroom en het dividend precies in lijn met onze schatting”, aldus de analisten van de Franse bank. Het dividend voor 2018 werd echter met 18 procent verlaagd tot 2,52 euro per aandeel. De verlaging werd door Wereldhave verklaard door te wijzen op een onvermijdelijke toename van onderhoudsinvesteringen. Volgens de analisten van de Franse bank kan dit niet alleen voor Wereldhave, maar voor de hele sector negatief uitpakken. Ook merkten zij op dat het sluiten van twee Carrefour hypermarkten zal hebben bijgedragen aan het besluit van Wereldhave om het dividend te verlagen.

Société Générale denkt dat de omvang van de daling van het dividend van invloed zou kunnen zijn op het beleggersvertrouwen, dat juist was aangetrokken na het pijnlijke vertrek uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in 2010 en 2011 en de dividendverlaging in 2012.

“In ons waarderingsmodel hanteren we nu een maximale korting van 5 procent op de reputatie van de onderneming op de aandelenmarkt”, aldus de analisten. “We hebben ook de verwachtingen voor de onderhoudskosten verhoogd met 20 procent en onze veronderstellingen voor de huurinkomsten verlaagd”, voegden de marktvorsers toe.

Het aandeel Wereldhave sloot dinsdag op een rood Damrak 4,0 procent lager op 32,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.