Europa - 23 oktober 2020 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Bemoedigende rapportage Wereldhave

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft een bemoedigende kwartaalupdate afgegeven, maar de vooruitzichten blijven onzeker. Dit schreef de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Cazenove vrijdag naar aanleiding van de cijfers van het Nederlandse vastgoedfonds.

De analisten benadrukten dat Wereldhave stappen heeft gezet op het vlak van het waarborgen van zijn liquiditeitspositie, terwijl het overgrote deel van de huurpenningen in het afgelopen kwartaal zijn geïncasseerd.

De ontwikkeling in de inning van huurpenningen was aanleiding voor Wereldhave om de outlook voor het lopende jaar te verhogen naar een EPRA-winst van 1,90 tot 2,10 euro per aandeel. Bij de halfjaarcijfers werd nog een verwachting van 1,70 tot 1,90 euro per aandeel afgegeven.

Deze EPRA-winst is voor 2021 echter niet haalbaar, merkte JPMorgan op. Zij wezen op de flinke desinvesteringen van vastgoed die op het programma staan, terwijl de markt voor vastgoed alsmaar verslechtert, waardoor de zakenbank rekent op een flink lagere EPRA-winst in 2021 van 1,06 euro per aandeel.

Al met al een bemoedigende operationele prestatie, oordeelde JPMorgan, maar met de coronacrisis en de geplande desinvesteringen blijven de vooruitzichten onzeker, benadrukten de analisten.

JPMorgan houdt dan ook vast aan het Onderwogen advies met een koersdoel van 7,80 euro. Het aandeel Wereldhave sloot donderdag op de Amsterdamse beurs op 7,82 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.