Nederland - 15 juni 2018 - Aandelen

Societe Generale herhaalt koopadvies Unilever na reuring

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Societe Generale heeft vrijdag het koopadvies op Unilever herhaald met een koersdoel van 53,00 euro.

Donderdag koerste het aandeel nog 2,5 procent lager naar 46,66 euro, nadat het concern aangaf dat het “extreem onwaarschijnlijk” is dat het bedrijf genoteerd blijft in de Britse FTSE-index, na het opheffen van de duale juridische structuur. Daarnaast herhaalde het concern de outlook voor het hele boekjaar, alhoewel stakingen in Brazilië de verwachtingen enigszins temperen.

De Franse bank beschouwt Brazilië evenwel als een “kortetermijnkwestie”. De volatiliteit in de opkomende markten neemt weliswaar toe, maar de analisten benadrukten ook dat het levensmiddelenconcern in deze markten meer groei kan realiseren dan in de ontwikkelde markten.

Volgens de bank zijn daarnaast ongeveer 10 procent van de in Londen genoteerde aandelen in handen van index-trackers is die louter in het Verenigd Koninkrijk mogen beleggen. De verwachte verkoopgolf, na het verliezen van de notering in de FTSE-index, wordt evenwel deels opgevangen door het aangekondigde aandeleninkoopprogramma van Unilever ter waarde van zes miljard euro. Voor de helft van het bedrag worden aandelen in Londen teruggekocht.

Societe Generale benadrukte ook dat tijdens de presentatie van gisteren de CFO zijn vertrouwen uitsprak in het bereiken van de marge doelstellingen van 20 procent tegen 2020. De financiële topman verstrekte overtuigende informatie over het vermogen van de groep om deze doelstellingen te bereiken, aldus de Franse bank.

De analisten zijn in het algemeen nog altijd te spreken over Unilever. Het bedrijf is een van de meest flexibele en goed gepositioneerde ‘staples’ bedrijven; levensmiddelenconcerns die essentiële benodigdheden produceren zoals voedselproducten en huishoudelijke items. Deze producten zullen consumenten niet snel laten staan, ongeacht hun financiële situatie en zijn dus ook niet erg onderhevig aan economische cycli.

Societe Generale benadrukte tot slot niet te verwachten dat kleine, lokale spelers in staat zijn om een serieuze bres te slaan in de wereldwijde marktposities van Unilever.

Unilever koerste vrijdag, kort na de beursgong, op een nipt hoger Damrak 0,9 procent hoger naar 47,15 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.