Nederland - 17 september 2020 - Small-cap

Small caps kunnen opleven in 2021

door SVEN VAN GASSE

De S&P 500 is in 2020 met bijna 4% gestegen, terwijl de Nasdaq aan een winst van ruim 20% noteert. De Russel 2000, een index die bestaat uit Amerikaanse small cap aandelen, heeft echter een verlies van 8%. Sommige strategen denken echter dat de rollen in 2021 zullen omkeren.

Kleine bedrijven zijn één van de zwaarst getroffen slachtoffers van de Covid-19 pandemie. Deze bedrijven zijn afhankelijker van de Amerikaanse economie terwijl grote bedrijven hun winsten verdeeld zien over de hele wereld. De Verenigde Staten zitten in het midden van een recessie en een mogelijke tweede Covid-19 golf loert om de hoek.

De grote technologiebedrijven zoals Amazon en Apple hebben dan weer uitzonderlijke goede zaken gedaan tijdens de pandemie. Volgens Dan Pipitone van TradeZero America kan deze rally niet blijven duren. Een rotatie naar small caps zit er na de Amerikaanse presidentsverkiezingen aan te komen.

Pipitone stelt:

De verkiezingen zijn traditioneel een dynamische katalysator voor small caps. Dit jaar zou deze nog meer uitgesproken kunnen zijn dan anders.

Small caps presteren beter na verkiezingen

Small caps presteren vaak beter net na een presidentsverkiezing. In deze periode is er een hernieuwde aandacht voor binnenlandse kwesties.

Volgens een onderzoek van Citi strateeg Scott Chronert, is het gemiddelde rendement van de Russell 2000 in het jaar na presidentsverkiezingen 15%. Dat is ongeveer 4 procentpunten beter dan large cap aandelen.

Ook andere marktdeskundigen verwachten dat small caps in 2021 zullen opleven.

Ervan uitgaande dat de economie na november nog steeds zwak is, wat een redelijk scenario lijkt, is het waarschijnlijk dat de Democraten en Republikeinen uiteindelijk zullen samenwerken aan meer stimuleringsmaatregelen.

Todd Lowenstein, managing director bij The Private Bank At Union Bank, stelt

Small caps kunnen zeker welvaren na de verkiezingen. Het stimuleren van de binnenlandse economie zal één van de eerste zaken zijn van de nieuwe president.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.