Europa - 14 mei 2020 - Beursbrink

Sif stelt teleur

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft flink tegenvallend gepresteerd in het eerste kwartaal en dit jaar belooft er een te worden om snel te vergeten. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

De analist rekende op een EBITDA van 10,8 miljoen euro, maar dit werd slechts 2,7 miljoen euro. “Teleurstellend”, aldus de analist.

Ook de productie van de Roermondse funderingsspecialist viel Hollestelle tegen, net als de verwachte productie van circa 170 kiloton in heel 2020.

ING rekende voor dit jaar op een EBITDA van 45 miljoen euro, terwijl Sif rekent op een EBITDA in lijn met die in 2019 van 26,4 miljoen euro.

Financieel staat Sif er volgens ING prima voor, wat een pluspunt is gezien de corona-uitbraak.

Het orderboek voor 2021 en daarna, van 230 kiloton, houdt volgens Hollestelle de hoop op betere tijden levend, want 2020 is voor de analist nu al een verloren jaar.

ING heeft een Houden advies op Sif met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel noteerde donderdag een procent hoger op 9,25 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.