Europa - 17 april 2020 - Aandelen

Seismische domper voor Fugro

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De markt zal niet positief reageren op het lege orderboek van Seabed Geosolutions van Fugro. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING, nadat het onderdeel van Fugro voorbeurs met een waarschuwing kwam.

Seabed heeft zowel in Brazilië als in Saoedi-Arabië een project moeten stilleggen. In Brazilië gaat het volgens de analist om een vertraging, waar nog wel een compensatie voor geldt. Maar in Saoedi-Arabië is het annuleren van een groot project andere koek. “Dit was een groot project voor Seabed, maar die zal niet terugkomen en dat betekent een negatieve in plaats van positieve kasstroom”, aldus ING.

Agressieve kostenbesparingen door Seabed, die ING schat op 3 miljoen euro per kwartaal, helpen, maar “de orderportefeuille is leeg”. En dat betekent dat Seabed er niet ongeschonden uitkomt, meent Mulder.

Voor het groepsresultaat valt de schade volgens Mulder evenwel mee. Seabed behoort niet tot de kernactiviteiten van Fugro en staat in de etalage. Daarbij rekende ING toch al niet op een positieve bijdrage aan de kasstroom van Fugro.

Wel was er hoop dat Seabed verkocht kon worden en zo voor een versterking van de balans zou zorgen. Mulder gaat er echter nog altijd vanuit dat Fugro aan einde van het jaar aan de bankconvenanten zal voldoen.

ING heeft een koopadvies op Fugro met een koersdoel van 12,80 euro. Het aandeel daalde vrijdag, op een groen Damrak, 9,4 procent naar 3,23 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments