Nederland - 2 november 2021 - Luchtvaart

Ryanair boekt eerste kwartaalwinst sinds eind 2019

door SVEN VAN GASSE

Ryanair lijkt stilaan uit het dal te kruipen, waar de Covid-19 pandemie de vliegtuigmaatschappij heeft ingeduwd. Het bedrijf rapporteerde zijn eerste kwartaalwinst sinds het begin van Covid-19. Over het hele jaar verwacht Ryanair nog wel steeds een fors verlies te boeken.

De Ierse luchtvaartmaatschappij rapporteerde maandag een verlies van $48 miljoen na belastingen voor de 6 maanden tot september. Hoewel het zijn winst voor het tweede kwartaal niet heeft bekendgemaakt, impliceert het verlies van €273 miljoen dat het in het eerste kwartaal rapporteerde, een winst van €225 miljoen in het tweede kwartaal.

Dit is de eerste kwartaalwinst van Ryanair sinds oktober-december 2019, toen de Covid-19 pandemie de reissector volledig verstoorde.

Goede vooruitzichten

Naar verwachting zal Ryanair een verlies tussen de €100 en €200 miljoen draaien voor het volledige boekjaar, dat eindigt op 31 maart. CEO Michael O’Leary benadrukt dat het uiteindelijke verliescijfer sterk afhangt van hoe de pandemie zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Ondanks de grote mate van onzekerheid is O’Leary toch positief gestemd. In september verhoogde hij de vijfjarige groeidoelstelling van Ryanair om tegen 2026 225 miljoen passagiers te vervoeren, tegenover een eerder voorspelde 200 miljoen.

Ryanair heeft zijn passagiersdoelstelling voor het boekjaar tot maart 2022 naar iets meer dan 100 miljoen verschoven. Voor de pandemie vervoerde het bedrijf 149 miljoen passagiers per jaar. De luchtvaartmaatschappij herhaalde dat het verwacht om in het boekjaar dat eindigt in maart 2023 opnieuw aan de winstgevendheid van voor de pandemie te noteren.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.