VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 1 november 2019 - Aandelen

Resultaten PostNL trekken aan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het derde kwartaal van 2019 vermoedelijk het onderliggend contante bedrijfsresultaat zien stijgen bij een eveneens hogere omzet in vergelijking met vorig jaar. Dit is de verwachting van 9 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Analisten rekenen voor het derde kwartaal op een omzet van 657 miljoen euro, in vergelijking met een omzet van 681 miljoen euro in het tweede kwartaal van dit jaar en van 638 miljoen euro vorig jaar.

De postvolumes in Nederland zijn het afgelopen kwartaal vermoedelijk met 9,1 procent gedaald. Vorig jaar daalde de volumes nog met 11,9 procent en in het tweede kwartaal met 9,0 procent.

Het onderliggende contante bedrijfsresultaat wordt voor het derde kwartaal van 2019 ingeschat op 27 miljoen euro, tegenover 23 miljoen euro een jaar eerder en 41 miljoen euro in het tweede kwartaal.

De consensus rekent verder voor het derde kwartaal op 14 miljoen euro aan kostenbesparingen.

Voor het hele boekjaar voorzien de analisten een onderliggend contant bedrijfsresultaat van 180 miljoen euro op een omzet van net geen 2,9 miljard euro.

Fusie met Sandd

De focus bij de kwartaalcijfers zal onder meer liggen bij de fusie met Sandd. In september kreeg het postbedrijf onder strenge voorwaarden goedkeuring voor de overname van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

De overname van Sandd ziet Berenberg als een stap die kan bijdragen aan het stabiliseren van resultaat van de postdivisie.

PostNL verwacht vanwege de deal “tijdelijk” boven een schuldratio van 2 te komen. Zolang de schuldgraad boven dit niveau blijft, zal het postbedrijf geen dividend uitkeren. PostNL verwacht in twaalf tot maximaal vierentwintig maanden de schuldradio terug te brengen tot onder de 2, waarna de uitkering van het dividend weer opgepakt zal worden.

Zodra de fusie met Sand zijn vruchten af begint te werpen en de pakketgroei meer begint bij te dragen aan de winst, verwacht Berenberg dat er op de huidige korting op de aandelenprijs zal worden ingelopen. PostNL wil de fusie met Sandd in de eerste helft van 2020 afronden.

Outlook

De outlook voor 2019 werd tijdens de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal in augustus door PostNL gehandhaafd. Dit betekent dat het bedrijf nog steeds mikt op een onderliggend contant bedrijfsresultaat van 170 miljoen tot 200 miljoen euro.

PostNL rekent op een daling van de briefpostvolumes in Nederland met 8 tot 10 procent.

Analisten van Berenberg stelden dat 2020 een rommelig jaar zal zijn voor PostNL, maar verwachten dat de cashflow en marge in 2021 duidelijk zullen verbeteren.

PostNL opent maandag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,3 procent lager op 2,05 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.