Nederland - 30 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten Beter Bed zwak

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Beter Bed over het tweede kwartaal zijn zwak, hoewel de EBIT en EBITDA slechts licht onder de verwachting uitkwamen. Dit concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING in navolging op de publicatie van de bedrijfscijfers van de matrassenverkopen woensdag voorbeurs.

Daarnaast rapporteerde Beter Bed een nettokaspositie van 6,6 miljoen euro, terwijl Hollestelle rekende op 18 miljoen euro. Dat zijn inschatting ver verwijderd was van de daadwerkelijke nettokaspositie, had volgens Hollestelle onder meer te maken met de hogere uitgaven aan renovaties in de winkels in Duitsland. Volgens de analist is het wel positief dat Beter Bed een verbetering van de trend in omzetgroei in Duitsland voorziet, terwijl ook een verder herstel mogelijk is door de introductie van een breed boxspring en textiel assortiment en de uitbreiding van de Omnichannel strategie.

Tot slot merkte de analist op niet verrast te zijn over de positieve vooruitzichten van het bedrijf voor de tweede helft van het jaar gezien de marktomstandigheden in zijn eindmarkten.

ING hanteert een koopadvies en koersdoel van 27,50 euro. Het aandeel Beter Bed noteerde woensdagochtend op een groen Damrak 1,9 procent lager op 15,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.