Nederland - 17 april 2019 - Retail
door REDACTIE BEURSBRINK

Omzetdruk voorzien bij Beter Bed in eerste kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft naar verwachting ook in het eerste kwartaal van dit jaar druk op de omzet ervaren. Dit bleek woensdag uit de taxaties van twee door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Fernand de Boer van Degroof Petercam gaat uit van een omzet van 101,3 miljoen euro tegen 110,4 miljoen euro over de eerste drie maanden van 2018. De Boer verwacht in Duitsland negatieve kalender-effecten, een negatieve invloed van de sneeuwval eerder dit jaar en prijseffecten door kortingsacties bij matrassen.

Robert Jan Vos van ABN AMRO is vooraf positiever gestemd en voorziet een omzet van 107,9 miljoen euro op basis van een goede groei van de Nederlandse operaties, die ook in het vierde kwartaal van 2018 volgens Vos al een goed momentum lieten zien, en de verwachting dat ook Duitsland een kleine plus toont.

Vos schat in dat de reorganisatie van de Duitse activiteiten in de eerste drie maanden de eerste positieve effecten zal laten zien. De aanpassingen in Duitsland werden in het laatste kwartaal van het vorig jaar afgerond.

Op een vergelijkbare basis verwacht Vos voor Nederland een omzetgroei van 4,5 procent en voor Duitsland van 1,9 procent.

De Boer en Vos hebben beiden het aandeel Beter Bed op Kopen staan met een koersdoel van 9,00 euro.

Beter Bed maakt donderdag voorbeurs de omzetcijfers over de eerste drie maanden van dit jaar bekend.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.