VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 21 juli 2020 - Beursbrink

Resultaten Arcadis verder onder druk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het tweede kwartaal de resultaten op kwartaalbasis vermoedelijk onder druk zien staan. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

In het afgelopen kwartaal kwam de omzet volgens de analisten vermoedelijk uit op 626 miljoen euro tegenover 658 miljoen euro een kwartaal eerder en 647 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019. Op autonome basis zou dit een krimp van 3 procent op jaarbasis betekenen. In het eerste kwartaal was er op jaarbasis nog sprake van een groei met 3 procent.

Analisten mikken verder op een operationele EBITA van 40 miljoen euro met een bijbehorende marge van 6,4 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar was dit nog 48 miljoen euro met een marge van 7,2 procent en een jaar eerder 50 miljoen euro en 7,7 procent.

Op basis van de ontwikkelingen in de eerste twee kwartalen van dit jaar, voorzien de analisten onder de streep een halfjaarwinst van 37 miljoen euro. In de eerste zes maanden van vorig jaar boekte Arcadis nog een nettowinst van 36 miljoen euro.

Eind juni had Arcadis volgens de analisten 393 miljoen euro aan schulden.

De vrije kasstroom bedroeg in het tweede kwartaal 66 miljoen euro, zo verwacht de consensus. In het eerste kwartaal was er nog sprake van een kasuitstroom van 84 miljoen euro.

Outlook

Arcadis liet bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal weten dat het niet waarschijnlijk is dat de strategische doelstellingen voor 2020 gehaald worden, gezien de coronacrisis en de diverse onzekerheden die daarmee gepaard gaan.

Het ingenieursbedrijf mikte voor dit jaar aanvankelijk op een operationele EBITA-marge van 8,5 tot 9,5 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.