Nederland - 15 februari 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten Air France-KLM vermoedelijk gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het vierde kwartaal van 2017 meer omzet behaald en operationeel ook meer verdiend. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de luchtvaartmaatschappij zelf publiceerde.

In het afgelopen kwartaal behaalde Air France-KLM volgens de analisten een omzet van 6.299 miljoen euro en een operationele winst van 156 miljoen euro. Netto zou de luchtvaartmaatschappij wel een verlies hebben geleden van 310 miljoen euro. De ramingen van analisten lopen voor het nettoresultaat evenwel uiteen van een plus van 215 miljoen euro tot een min van 1.653 miljoen euro.

Vorig jaar in dezelfde periode wist de onderneming een omzet te genereren van 6.086 miljoen euro met een winst van 362 miljoen euro. Operationeel werd er toen 94 miljoen euro verdiend.

In het derde kwartaal van 2017 behaalde Air France-KLM een omzet van 7.235 miljoen euro met een nettowinst van 552 miljoen euro.

Daarbij gaf de maatschappij aan voor het vierde kwartaal te rekenen op een positieve omzet per stoel, op basis van constante wisselkoersen. De brandstofrekening zou daarbij naar verwachting stabiel blijven.

Daarnaast zet Air France-KLM ook in op een verlaging van de kosten per unit met 1,0 tot 1,5 procent tegen constante wisselkoersen.

Analisten mikken voor heel 2017 op een omzet van 25.856 miljoen euro. Dit zou een operationele winst opleveren van 1.528 miljoen euro en een EBITDA van 3.263 miljoen euro.

Onder de streep restte in 2017 volgens de analisten een nettowinst van 444 miljoen euro.

Voor 2018 en 2019 wijst de consensus op een stijgende omzet, naar 26.5673 miljoen euro dit jaar en 27.333 miljoen euro volgend jaar, terwijl de nettowinst volgens de analisten zowel dit jaar als volgend jaar circa 950 miljoen euro zou moeten zijn.

Air France-KLM maakt vrijdag voorbeurs de kwartaalcijfers bekend. Donderdagmiddag handelde het aandeel 2,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.