Nederland - 28 februari 2018 - Retail
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten Ahold Delhaize licht meevallend

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in 2017 licht meevallend gepresteerd. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities woensdag.

Volgens de analist deed de supermarktketen het op alle niveaus beter dan voorzien. Daarbij zei Vandenberghe vooral gecharmeerd te zijn van de ontwikkeling van de marges in Amerika.

Verder noemde hij de eerste indicaties voor 2018 en de nieuwe Amerikaanse belastingwet “ondersteunend” voor zijn beleggingscasus.

Bij de voorlopige cijfers liet de supermarktketen al weten dat de vrije kasstroom ruim boven de eerder afgegeven verwachting van 1,6 miljard euro uit zou komen. Dit werd uiteindelijk 1.926 miljoen euro, circa een derde meer dan in 2016. Vandenberghe rekende op 1,8 miljard euro.

Het voorgestelde dividend van 0,63 euro per aandeel was een cent minder dan KBC Securities verwachtte, maar juist een cent hoger dan de consensus.

Vandenberghe merkte nog op dat het aandeel Ahold Delhaize 10 tot 20 procent goedkoper is dan Europese sectorgenoten, wat in de ogen van de analisten te gortig is gezien het winstmomentum, het “superieure” rendement op het ingezette kapitaal en de vrijkasstroom. Daarbij zal het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro steun geven aan de aandelenkoers, denkt de marktvorser, die zijn koopadvies met koersdoel van 22,00 euro herhaalde.

Het aandeel Ahold Delhaize handelde woensdag, kort na opening, 1,2 procent hoger op 18,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.