Nederland - 21 december 2021 - Aandelen

“Reken niet op een eindejaarsrally”

door SVEN VAN GASSE

PNC Financial gooit koud water op een mogelijke eindejaarsrally. Volgens CIO Amanda Agati zal de vrees voor de nieuwe omicron-variant een zware tol eisen op de risicobereidheid van beleggers in de komende twee weken.

De belangrijkste indexen zijn de week gisteren in het rood begonnen. De S&P 500 is de afgelopen drie dagen met 3% gedaald. Het is de slechtste driedaagse daling van de index sinds september. Ondertussen daalde de technologie-index Nasdaq met bijna 4% in dezelfde tijdspanne.

Volgens Agati zal de vrees voor omicron de markten in de komende weken nog domineren. Elk stukje slecht nieuws kan zorgen voor een nieuwe sterke daling. Hiernaast denkt Agati dat beleggers wat winsten willen veiligstellen na de enorme rally van de afgelopen 18 maanden.

Sterk 2022

Op iets langere termijn ziet de COI echter geen dieper probleem. Volgens Agati zal de vrees voor omicron uiteindelijk wegebben waardoor deze niet voor een significante marktcorrectie zal zorgen.

Het optimisme van Agati is gebaseerd op het feit dat omicron minder ernstige gevolgen zal hebben dan eerdere Covid-19 varianten. Haar prognose voor 2022 is gebaseerd op de veronderstelling dat omicron niet zal leiden tot een piek in de ziekenhuisopnames, lockdowns en problemen in de supply chain.

Het basisscenario van Agati voor 2022 is dan ook positief. Agati verwacht een sterk jaar voor de aandelenmarkten. Bovendien denkt ze dat opkomende markten, één van de grootste verliezers van dit jaar, een forse opleving kunnen doormaken.

Agati besluit:

Opkomende markten zijn zeer goed gepositioneerd voor een sterk herstel in 2022.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.