België - 27 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Recticel: Het feest kan beginnen

Recticel (ticker: REC) heeft de omzet in 2016 met 1,4% zien stijgen en wist zo de eigen winstdoelstellingen te halen. Dit bleek uit de cijfers die de Belgische isolatiespecialist maandag voorbeurs publiceerde.

Na jaren van reorganisatie wist de gecombineerde omzet in 2016 met 1,4% te groeien naar 1.048 miljoen EUR. Recticel zag de verkopen wel met 2,2% gedrukt worden door negatieve wisselkoersen.

De recurrente bedrijfskasstroom (rebitda) steeg fors, van 81,9 miljoen naar 97,7 miljoen EUR. Deze stijging van ruim 19% was meer dan de 15% waarop de onderneming tenminste rekende. Recticel sprak over de tweede jaarhelft van hogere volumes, een positieve productmix en operationele efficiëntie.

Recticel

Onderaan bleef een nettowinst van 16,3 miljoen EUR over, fors meer dan de 4,5 miljoen EUR over 2015.

“We zijn tevreden over 2016; opnieuw een jaar van omzet- en winstgroei en een belangrijke mijlpaal in ons streven om van Recticel een betrouwbare, waardecreërende onderneming te maken” –  CEO Olivier Chapelle

De nettoschuld van Recticel liep licht op van 123,0 miljoen EUR eind 2015 naar 126,0 miljoen EUR aan het einde van 2016.

Aandeelhouders kunnen een dividend van 0,18 EUR per aandeel tegemoet zien. Over 2015 keerde Recticel 0,14 EUR per aandeel uit. Het dividend wordt dus met bijna 30% opgetrokken.

Vooruitzichten

Voor het jaar 2017 verwacht Recticel een aanhoudende groei van de gecombineerde omzet, en een toename van de recurrente bedrijfskasstroom, “dankzij een combinatie van volumegroei, een verbeterde mix en efficiëntiewinsten”.

Over de brand in de fabriek in het Tsjechische Most zei Recticel dat op dit moment “de niet- recurrente financiële impact wordt geschat op 4 miljoen EUR, inclusief de vrijstellingsbedragen (franchise) onder de verzekeringspolissen”.

Het aandeel Recticel koerst vlotjes 7% hoger.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.