Nederland - 18 augustus 2020 - Aandelen

Record voor S&P 500

door SVEN VAN GASSE

De S&P 500, één van de belangrijkste indices wereldwijd, bereikte op dinsdag een nieuw record. Hierdoor zijn de massale verliezen, die door het Covid-19 virus zijn veroorzaakt, volledig weggewerkt.

De brede marktindex steeg met 0,3% tot boven het record van 3 386,5 punten. Op het hoogtepunt van de handelssessie noteerde de S&P 500 even boven het intraday-record van 19 februari. De afgelopen week flirtte de S&P 500 meermaals met haar “all-time high”.

Ondanks het nieuwe record van de index, heerst er toch nog steeds ongerustheid. De aandelenmarkten zijn dan wel sterk gestegen, de realiteit blijft echter dat veel bedrijven in financiële moeilijkheden verkeren.

Andrew Slimmon, managing director bij Morgan Stanley, stelt:

Ondanks de tekenen van een herstel zou ik toch zeggen dat de markt erg kwetsbaar is. De aandelen die het nu goed doen hebben hiernaast een hogere bèta waarmee dus een hoger risico gepaard gaat.

Verliezen weggewerkt

Eerder dit jaar crashte de S&P 500 met meer dan 30% aangezien de Covid-19 pandemie ervoor zorgde dat de winstverwachtingen en de economische activiteit aanzienlijk achteruit gingen.

Sinds de bodem op 23 maart is de S&P 500 alweer met 54% gestegen. Deze winst is grotendeels te danken aan de sterke groei van de Big Tech-aandelen. Toch zijn alle problemen nog zeker niet achter de rug.

Shawn Cruz, senior manager bij TD Ameritrade, legt uit:

Technisch gezien zijn we terug op het punt waar we waren voordat beleggers massaal de verkoopknop indrukten. Er zijn echter nog steeds een heleboel sectoren waarbij een volledig herstel nog lang niet in zicht is.

De opleving van de aandelenmarkten is ook voor een groot deel te danken aan de ongekende fiscale en monetaire stimulansen van de overheid en de Federal Reserve. De Federal Reserve zette de rentetarieven op een historisch laag niveau en de overheid heeft triljoenen aan werkloosheidsuitkeringen betaald.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.