Nederland - 6 december 2018 - Aandelen

RBC haalt Takeaway van verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft donderdag het advies voor Takeaway.com verhoogd van Underperform naar Sector Perform met een ongewijzigd koersdoel van 50,00 euro.

De belangrijkste vraag is volgens RBC of Takeaway zal slagen om een marktpositie in Duitsland te veroveren zonder meer te hoeven investeren dan begroot. Daarbij sluiten de analisten niet uit dat Takeaway en Delivery Hero naast elkaar kunnen opereren op de Duitse markt.

De investering in Scoober, de eigen bezorgdienst van Takeaway, biedt volgens RBC kansen.

De analisten mikken voor de komende tien jaar op een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 19 procent en een stijging van de EBIT met 25 procent.

Daarbij houden de marktvorsers rekening met een premie van 10 procent met het oog op overnames. RBC rekent op een verdere consolidatie.

Het aandeel Takeaway sloot woensdag 1,7 procent lager op 45,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel