Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 19 oktober 2018 - Europa

Randstad boekt naar verwachting afvlakkende omzetgroei

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft over het derde kwartaal volgens de prognose van tien analisten een omzetgroei geboekt, die onderliggend op kwartaalbasis een afvlakkend patroon laat zien, terwijl de operationele marge vóór eenmalige posten nog altijd niet ver onder de 5 procent zit. Dit bleek uit de analistenconsensus, zoals Randstad die zelf publiceerde.

De gemiddelde verwachting voor de omzet over de periode juli tot en met september van dit jaar ligt op 6.050 miljoen euro, een stijging op jaarbasis met 3,0 procent en per werkdag op jaarbasis met 3,3 procent. Een jaar eerder was dit 5.872 miljoen euro, een groei van 9,8 procent en per werkdag van 9,0 procent, waarvan 4,2 procentpunt voortvloeide uit overnames. In het tweede kwartaal van dit jaar kwam de omzet uit op 6.022 miljoen euro, een stijging met 2,7 procent en per werkdag met 5,0 procent.

Het operationeel resultaat vóór eenmalige posten, de zogenoemde onderliggend EBITA, komt naar verwachting uit op 292 miljoen euro met een marge van 4,8 procent. Over het derde kwartaal van het vorig jaar bedroeg deze post 287,5 miljoen euro, de bijbehorende marge lag toen op 4,9 procent. In het tweede kwartaal van dit jaar kwam de onderliggende EBITA uit op 283 miljoen euro met een marge van 4,7 procent.

De tien gepolste analisten voorzien een brutomarge van 19,7 procent tegen 20,1 procent een jaar eerder en 19,8 procent in het tweede kwartaal.

Analist Marc Zwartsenburg van ING is dinsdag met name geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen en dan met name in Frankrijk, Spanje en Duitsland.

De koers van Randstad kreeg het in september van dit jaar lastig, nadat de Zwitserse branchegenoot Adecco meldde dat het begin september in de volumetrends een lichte groeivertraging signaleerde ten opzichte van de trend in juli en augustus.

“De vraag is nu of datgene dat Adecco in september meldde een tijdelijk dip of een trend is. Nu betrof de teruggang bij Adecco Zuid-Europa. De marktgegevens van Frankrijk lieten in elk geval een verzwakking zien”, aldus Zwartsenburg.

Volgens analist Konrad Zomer van ABN AMRO blijft het risico voor de winstgevendheid bij Randstad aan de onderkant liggen.

Naast de regionale ontwikkelingen, kijkt Zwartsenburg dinsdag ook naar de ontwikkeling bij Monster en de kostenbeheersing. Dat laatste is van belang voor de operationele leverage die het bedrijf nastreeft.

ING heeft het aandeel Randstad op een Kopen staan met een koersdoel van 64,00 euro. ABN AMRO heeft een Houden advies op het aandeel.

Randstad publiceert de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar op dinsdag 23 oktober voorbeurs.

Het aandeel Randstad noteerde vrijdagmiddag op een rood Damrak 2,5 procent lager op 43,30 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel