Europa - 7 november 2019 - Beursbrink

Project Vineyard struikelblok voor Sif

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Sif kwam met een tegenvallende trading update over het derde kwartaal. Met name de problemen rond het Vineyard-project trok de aandacht. Waarschijnlijk komt de productie in 2020 niet van de grond. Dit stelde analist Thijs Berkelder van ABN AMRO.

De problemen kwamen niet als een verassing voor Berkelder. “Wij hebben ons advies voor Sif een tijd geleden al verlaagd naar Houden, de reden daarvoor was de problemen rond het Vineyard-project. Na de halfjaarcijfers zou Sif binnen een aantal weken een update over het project geven maar deze kwam niet, dat was geen goed teken”, aldus Berkelder tegen ABM Financial News.

Naast de vertragingen bij het Vineyard project wees de analist ook op de marge, die in het derde kwartaal onder druk stond. CEO Fred van Beers gaf aan dat de de productie van 46 kiloton in het derde kwartaal werd gerealiseerd met hoger dan vooraf berekende manuren en overuren als gevolg van planningsproblemen en een minder efficiënte productie. Dit resulteerde in een lagere contributiemarge. Voor het vierde kwartaal verwacht de CEO dat de marges weer op het niveau van het tweede kwartaal van 2019 komen.

“De zwakkere resultaten in het derde kwartaal komen nog eens boven op de onzekerheid ten aanzien van het project in Amerika dat helpt de koers van het aandeel niet”, aldus de analist van ABN AMRO.

Berkelder gaf wel aan dat de koersbeweging vandaag na de cijfers van Sif in perspectief moeten worden geplaatst. “Het aandeel daalt vandaag wel fors met 7 procent, maar gisteren steeg het aandeel zonder reden bijna 4 procent. Per saldo valt de koersdaling nog mee.”

Negatief voor de toekomst is de analist niet. “Er is veel activiteit op windgebied, zo gaat CSBC‐DEME Wind Engineering aan de slag met een offshore windmolenpark in Taiwan. Er staan genoeg projecten op stapel, dus kansen genoeg, maar dan is het wel van belang dat je als bedrijf je aan tijdschema’s kan houden”, voegde Berkelder toe, die een koersdoel van 14,00 euro hanteert.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel