Nederland - 23 november 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Positieve vooruitzichten Randstad

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor Randstad zijn positief, waarbij de uitzender vooruitgang boekt bij het overgenomen Monster. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag naar aanleiding van de beleggersdag van de uitzender afgelopen dinsdag.

Ondanks een glansloze koersbeweging in de afgelopen twee dagen, is de analist van mening dat de markt enkele punten over het hoofd ziet. Zo lijken de consensusverwachtingen voor het lopende kwartaal iets te voorzichtig, vooral op het gebied van omzetgroei, en zijn ook de verwachtingen voor heel 2018 wat aan de lage kant.

Bovendien boekt Randstad volgens Zwartsenburg vooruitgang binnen zijn digitale strategie met signalen dat de uitzender marktaandeel wint, terwijl bij Monster de eerste verbeteringen zichtbaar worden en dat de overgenomen onderneming in 2018 breakeven kan draaien.

Met het verwachte rendement op geïnvesteerd kapitaal in 2018 kan er voor Randstad een nieuw hoofdstuk beginnen, aldus de analist. Zwartsenburg merkte op dat het rendement op de vrije kasstroom nu al hoog is met 9,2 procent voor 2018.

Volgens de marktvorser wordt de terughoudendheid van beleggers momenteel gedreven door de beperkte operationele leverage in de verwachtingen voor 2018, maar Zwartsenburg is van mening dat Randstad op dit gebied zelf bescheiden blijft. De bedrijfsconsensus zal volgens de analist dan ook stukje bij beetje opwaarts worden bijgesteld, waarbij Randstad de verwachtingen zal overtreffen.

ING handhaafde het koopadvies op Randstad met een koersdoel van 64,00 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend op een rood Damrak 0,4 procent lager.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.