Nederland - 4 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Positieve overname IMCD

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft met de overname van de distributeur van specialty chemicals producten L.V. Lomas een stap in de goede richting gezet. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING vrijdag in reactie op het nieuws.

Volgens Mulder past de overname bij de portefeuille van IMCD. Met een omvang van 383 miljoen Canadese dollar verdubbelen de activiteiten van het bedrijf in Noord-Amerika, aldus de analist. Wel stelde de marktvorser dat de EBITDA-marge van 4,7 procent “opmerkelijk” laag is ten opzichte van de marge van 8,9 procent die IMCD haalt. Evenwel zorgt dit voor een opwaarts potentieel, zo stelde Mulder optimistisch, waarbij L.V. Lomas naar verwachting mogelijk 12 miljoen euro, ofwel zeven procent, zal bijdragen aan het totale bedrijfsresultaat (EBIT) van IMCD.

De marktvorser denkt dat IMCD circa 120 miljoen euro heeft betaald voor L.V. Lomas, hetgeen gemakkelijk kan worden gefinancierd met de huidige bankfaciliteiten en in het licht van een geschatte nettoschuld van 228 miljoen euro ultimo 2017 en een oorlogskas van 500 miljoen euro.

ING heeft een Houden advies op IMCD met een koersdoel van 52,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 4,2 procent hoger op 49,09 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.