VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 21 december 2020 - Munten

Pond krijgt klappen

door SVEN VAN GASSE

De Britse pond liet op maandag een stevige daling optekenen. Er is in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe variant van het Covid-19 virus opgedoken, wat zorgt voor ongerustheid. Hiernaast blijft een no-deal Brexit als een zwaard van Damocles boven het land hangen.

In het weekend kondigde het Verenigd Koninkrijk aan dat er een nieuwe stam van het Covid-19 virus was geïdentificeerd. Deze variant zou nog besmettelijker zijn dan de huidige vormen.

Na deze aankondiging voerden verschillende landen, waaronder België en Frankrijk, een tijdelijk verbod aan voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Hiernaast heeft de Britse regering een nieuwe strenge lockdown ingevoerd in Londen.

Rond de middag daalde de Britse pond met meer dan 2% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Deze noteert nu op $1,3236 terwijl dit een week geleden nog $1,36 was.

De valuta kende de laatste tijd stevige fluctuaties door de onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Deze bevinden zich echter nog steeds in een impasse terwijl de absolute deadline van 31 december steeds dichterbij komt.

Analisten blijven bullish

Ondanks de bezorgdheden, blijven analisten bullish voor de Britse pond in 2021.

Volgens Rodrigo Catril, valutastrateeg bij National Australia Bank, is er nog steeds een goede kans dat er uiteindelijk wel een handelsdeal zal gesloten worden voor 31 december. Catrill denk dat een deal niet zal opgeblazen worden enkel en alleen om de geschillen over de visserijrechten. Deze sector heeft namelijk een relatief kleine omvang in de economische overeenkomst.

Gareth Berry van Macquarie Group hoopt dan weer om een positieve vooruitgang te zien op het einde van deze week. Wanneer dit scenario uiteindelijk werkelijkheid zou worden, zou de Britse pond een positieve impuls moeten krijgen. Dit is de voornaamste reden dat analisten nog steeds hoopgevend zijn voor de valuta.

Berry stelt:

Als er uiteindelijk een akkoord gevonden wordt, zal de pond een stevige boost krijgen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.