Nederland - 23 april 2018 - Technologie
door REDACTIE BEURSBRINK

Philips realiseert goede orderinstroom

(ABM FN-Dow Jones) Het aangepast operationeel resultaat (EBITA) van Philips is beter dan verwacht, terwijl er tevens sprake was van een goede orderinstroom. Dit meldde analist Marc Zwartsenburg van ING in reactie op de kwartaalpublicatie van het bedrijf.

Philip boekte in het eerste kwartaal een aangepast operationeel resultaat van 344 miljoen euro, wat 3,9 procent hoger is dan de 331 miljoen euro waar analisten op rekenden.

Ook de omzet was met 3.942 miljoen euro licht hoger dan verwacht. Analisten rekenden op 3.922 miljoen euro. Het beter dan verwacht resultaat wordt volgens Zwartsenburg met name gedreven door de divisie Diagnostics & Treatment. De divisie boekte een aangepast resultaat van 85 miljoen euro, tegenover een consensus van 73 miljoen euro, door sterke verkopen. De Connected Care & Health Informatics-divisie was tevens beter dan verwacht, aldus de marktvorser.

Daarnaast wijst de analist erop dat het concern zijn doelstelling van 2017-2020 herhaalde en dat de kostenbesparingen ter omvang van 400 miljoen euro voor 2018 volgens schema verlopen.

ING hanteert een koopadvies op Philips en een koersdoel van 32,00 euro. Het aandeel noteerde maandagochtend op een rood Damrak 4,4 procent hoger op 34,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.