Nederland - 30 januari 2018 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Philips onderliggend redelijk

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks dat het aangepaste EBITA resultaat van Philips tegenviel waren de cijfers onderliggend redelijk in het vierde kwartaal. Dit stelden analisten van Morgan Stanley dinsdag in een reactie op de cijfers.

De aangepaste EBITA van 884 miljoen euro, met een marge van 16,7 procent, was 2,2 procent lager dan de consensus, terwijl de omzet 2,4 procent onder de verwachtingen uitkwam.

De analisten stelden dat ze op basis van de cijfers hun taxaties voor 2018 nauwelijks zullen aanpassen. Morgan Stanley rekent dit jaar op een aangepaste EBITA van 2,4 miljard euro, ten opzichte van 2,15 miljard euro in 2017.

Kijkend naar het volledige jaar 2017 merken ze op dat de bruto marge, in hun ogen erg belangrijk, op jaarbasis met 40 basispunten is gestegen tot 46,0 procent. De prestaties van de divisies van Philips was grotendeels conform de verwachting.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies met een koersdoel van 29,70 euro op het aandeel.

Het aandeel Philips sloot maandag 0,8 procent hoger op 33,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.