Nederland - 19 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Philips boekt betere resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal van 2017 de omzet en winst op jaarbasis zien stijgen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het van origine Eindhovense bedrijf.

De marktvorsers verwachten dat Philips in het afgelopen kwartaal op jaarbasis een vergelijkbare omzetgroei heeft gerealiseerd van maar liefst 4,2 procent, waardoor de groepsomzet kan uitkomen op 4.295 miljoen euro.

De resultaten werden met name aangejaagd door een groei van 5,7 procent binnen de tak Personal Health. De divisie Diagnosis & Treatment zal een autonome groei laten zien van 2,8 procent, terwijl Connected Care & Health Informatics met 5,2 procent zal zijn gegroeid, zo verwachten de analisten.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) zal naar verwachting van marktvorsers uitkomen op 531 miljoen euro, hetgeen 12,4 procent hoger ligt dan het resultaat uit dezelfde periode een jaar eerder. Vooral de tak Personal Health zal flink hebben bijgedragen aan het hogere bedrijfsresultaat met een groei van 16,0 procent.

Philips Lighting wordt inmiddels gezien als een niet-voorgezette activiteit. Om misrekening te voorkomen werd er geen consensus afgegeven voor de verwachte nettowinst van Philips.

Donderdagochtend werd bekend dat de afgesplitste producent van lichtproducten in het derde kwartaal van dit jaar ondanks een lagere omzet meer winst boekte.

Outlook

Philips sprak al eerder de verwachting uit dat de omzetgroei en de marges in de loop van het jaar zullen aantrekken. Het van origine Eindhovense bedrijf stelde “ondanks de aanhoudende volatiele markten”, te blijven mikken op een verbetering van de vergelijkbare omzetgroei met 4 tot 6 procent per jaar en een stijging van de aangepaste EBITA-marge van 100 basispunten per jaar. Volgens HSBC ligt het concern op schema om deze doelstellingen te halen.

Berenberg, dat een Houden advies op Philips heeft, mikt op een “degelijk” derde kwartaal voor Philips, na een ietwat “glansloos” eerste halfjaar, waarbij ook het recent overgenomen Spectranetics voor het eerst zal bijdragen aan de resultaten.

Analisten van HSBC, die juist een koopadvies hanteren, gaan er vanuit dat Philips het goede momentum in het derde kwartaal heeft weten vast te houden en voorzien een autonome omzetgroei van 5 procent en een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 1,1 procentpunt.

De analisten zien persoonlijke gezondheid als de belangrijkste groeimotor voor Philips waarbij ze ook de eerste omzetbijdragen van Spectranetics meenemen.

Philips publiceert maandag voorbeurs de cijfers over het derde kwartaal van 2017. Op een rood Damrak koerste het aandeel donderdag fractioneel lager op 34,81 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.