VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 5 maart 2020 - Beursbrink

Pharming verrast niet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De cijfers van Pharming in het vierde kwartaal van 2019 waren geen verrassing en dat hoort ook een beetje bij een bedrijf dat volwassen aan het worden is. Dat zei analist Nico Inberg van IEX donderdag.

De cijfers laten zien dat de omzet bestendig is en nog verder kan groeien, terwijl Pharming in de tussentijd de pijplijn verder kan ontwikkelen, aldus Inberg. Het van Novartis gekochte leniolisib is het meest concrete vooruitzicht op nieuwe omzet.

Pharming rapporteerde een omzet van 169 miljoen euro over 2019 en een nettowinst van 36 miljoen. Het operationele resultaat van 61 miljoen euro was sterk en hoger dan verwacht, stelde Inberg.

De winst per aandeel van 0,058 euro in 2019 zal naar verwachting oplopen tot 0,07 à 0,08 euro, vermoedt de analist, op basis van de verwachte omzetgroei en lagere financieringslasten. De daling van de rente die Pharming op zijn schuld betaalt, nu een lening van 13 procent is ingeruild voor een converteerbare obligatie voor 3 procent, geeft al “ruim een halve cent extra nettowinst per aandeel”.

De analistenconsensus gaat uit van een verdere omzetgroei naar 210 miljoen euro. Dat is volgens Inberg waarschijnlijk aan de ambitieuze kant. Weliswaar heeft Pharming de omzet uit Ruconest in 36 landen overgenomen van Sobi, waardoor de omzet in die landen sterk zal stijgen. Toch blijft dat klein bier vergeleken bij wat er in de VS wordt betaald voor Ruconest, aldus de analist.

Inberg heeft een long-positie in het aandeel, dat hij beoordeelt als koopwaardig voor een kleine positie.

Het aandeel Pharming noteerde donderdag 0,9 procent lager op 1,19 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.