Nederland - 2 februari 2022 - Earnings

PayPal maakt duikvlucht

door SVEN VAN GASSE

Omikron, inflatie en een gebrek aan overheidsstimulans maken Venmo-gebruikers nerveus over het uitgeven van geld uit hun digitale portemonnee. Dat is slecht nieuws voor Venmo-eigenaar PayPal en een mogelijk waarschuwingsteken voor de consumentenuitgaven in het algemeen.

Bestuursleden van PayPal waarschuwden dinsdag dat de toekomstvooruitzichten voor de inkomsten en het aantal nieuwe gebruikers niet zo positief zouden kunnen zijn als het bedrijf en Wall Street hadden gehoopt. Het aandeel van PayPal reageerde niet goed op deze aankondiging waardoor het een duikvlucht van meer dan 25% maakte.

Analisten van Mizuho Americas zeiden woensdag in een rapport dat de teleurstellende vooruitzichten PayPal opnieuw met de voeten op de grond brengt. Het bedrijf profiteerde de afgelopen 2 jaar van de “Covid sugar rush” die de vraag en de aandelenkoers een enorme boost gaf.

Consumentenuitgaven

Chief Financial Officer John Rainey verklaarde dat het effect van omikron en de inflatoire prijzen in combinatie met het gebrek aan stimulansen gevolgen hebben voor de consumentenuitgaven. Rainey noemde deze factoren de belangrijkste redenen voor de minder gunstige vooruitzichten voor PayPal.

Stijgende prijzen, in combinatie met aanhoudende zorgen over de bredere economie, hebben het consumentenvertrouwen de laatste tijd onder druk gezet. Hoewel de lonen in een gezond tempo blijven stijgen, is het mogelijk dat sommige consumenten gewoonweg uitgeput zijn.

Ook de concurrentie van traditionele betalingsbedrijven spelen PayPal parten. Analist Mark Palmer van BTIG merkte op dat de zwakke vooruitzichten van PayPal in schril contract staan met de vooruitzichten van andere betaalbedrijven. American Express, Visa en Mastercard hebben onlangs allemaal sterke winstcijfers en vooruitzichten bekendgemaakt.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.