Nederland - 8 september 2021 - Overname

PayPal koopt Japanse unicorn voor $2,7 miljard

door SVEN VAN GASSE

Paypal koopt de Japanse startup Paidy voor $2,7 miljard. Dit markeert de meest recente overname in de snelgroeiende sector van “buy now, pay later”-bedrijven.

Het prijskaartje van $2,7 miljard is meer dan het dubbele van de laatst bekende waardering van Paidy, die in maart $1,2 miljard bedroeg. Daarmee is het één van Japans top-unicorns, ofwel startups in privébezit met een waarde van meer dan $1 miljard.

In een verklaring zei PayPal dat de overname bedoeld is om zijn capaciteiten, distributie en relevantie op de binnenlandse betaalmarkt in Japan uit te breiden. De Japanse markt is de op twee na grootste e-commercemarkt ter wereld.

De stap komt slechts enkele weken nadat Square, een ander groot fintechbedrijf, bekendmaakte dat het $29 miljard zou neertellen voor Afterpay. Dit Australische bedrijf stelt klanten in staat om hun aankopen in termijnen te betalen. De overname was de grootste van Square ooit.

Vorige maand kondigde Amazon ook een samenwerking in de populaire “buy now, pay later”-sector aan. Amazon zou gaan samenwerken met Affirm om zijn “buy now, pay later”-functie uit te rollen voor aankopen van boven de $50.

Groeiende populariteit

Buy now, pay later aanbiedingen hebben sterk aan populariteit gewonnen als een manier om jongere consumenten te bereiken en bij te blijven bij de sneller verschuiving naar online winkelen tijdens de pandemie. Betalingsanalisten hebben erop gewezen dat de trend vooral populair is bij Millennials en Generatie Z, die huiverig staan tegenover het aangaan van een creditcardschuld.

PayPal speelt volop in op deze trend en heeft onlangs zijn aanbod op dit gebied opgevoerd. Het bedrijf kondigde een tool aan waarmee detailhandelaars nog steeds onmiddellijk betaald kunnen worden, zelfs als klanten ervoor kiezen hun aankopen gespreid over een aantal weken te betalen.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.