VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 19 november 2019 - Aandelen

Overname Spaanse beurs in lijn met strategie Euronext

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een overname van de Spaanse beurs is in lijn met de strategie van Euronext. Dit stelden analisten van UBS dinsdag.

Euronext heeft al de beurzen in Ierland en Noorwegen overgenomen in de laatste twee jaar. En dit zorgde voor het beursbedrijf voor een welkome diversificatie van de inkomsten, aldus UBS.

“Maar de blootstelling van BME aan handelsomzet is erg vergelijkbaar met die van Euronext”, aldus de analisten, met respectievelijk 33 en 30 procent.

De synergievoordelen schat UBS op 20 tot 30 procent van de kostenbasis van de Spaanse beursuitbater. Dat is wel minder dan de 30 procent gemiddeld die Euronext bij voorgaande acquisities wist te realiseren.

Een overname van BME zal de winst van Euronext in het derde jaar met 9 tot 24 procent aanjagen, denkt UBS.

De Zwitserse bank heeft voor zowel BME als Euronext een verkoopadvies.

Het aandeel Euronext daalde dinsdagochtend 0,6 procent tot 72,05 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.