Nederland - 4 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Overname Kroger door Ahold Delhaize onwaarschijnlijk

(ABM FN-Dow Jones) Analisten achten de mediaspeculaties over een overname van de Amerikaanse supermarktketen Kroger door het Belgisch-Nederlandse Ahod Delhgaize niet waarschijnlijk.

NIBC acht een overname van Kroger door Ahold Delhaize “hoogst onwaarschijnlijk”. De analisten merkten daarbij op dat Ahold Delhaize midden in een jaren durend integratieproces in de VS zit. 

De marktvorsers meldden dat grote acquisities in food reatil meer iets uit het verleden zijn en vaak gedoemd zijn om te mislukken. NIBC noemde Ahold Delhaize daarop een positieve uitzondering met goede resultaten in de VS.

NIBC, dat een Houden advies heeft met een koersdoel van 22,00 euro, verwacht dat het aandeel Ahold Delhaize zal herstellen, na de koersval na de recente aankondiging van de overname van Whole Foods door internetgigant Amazon.com.

Ook analist Matthias Maenhaut van ING acht de speculatie die volgde na een anonieme tweet over interesse van Ahold Delhaize voor Kroger voor 32,00 dollar per aandeel “hoogst onwaarschijnlijk”. 

Maenhaut merkte daarbij op dat het bod Kroger veel hoger waardeert als de waardering van Ahold Delhaize zelf.

Net als NIBC ziet ING meer heil in een fusie van gelijken, maar acht ook deze constructie moeilijk gezien de verschillen in schuldstructuren, marges en multiples van beide concerns.

Maenhaut schat de brutosynergieën bij een combinatie op circa 1 miljard euro.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 21,00 euro op Ahold Delhaize.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities merkte woensdag op dat een combinatie van de twee op zich een goede zet zou zijn, omdat daarmee de grootste food retailer in de gefragmenteerde Amerikaanse markt zou ontstaan. Daarbij ziet de analist synergiekansen ter waarde van circa 1,4 miljard euro.

Gezien de waardering van beide concerns gelooft Vandenberghe overigens meer in een fusie “van gelijken” dan in een overname. 

KBC Securities heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde woensdagochtend 0,6 procent hoger op 16,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.