Europa - 11 juni 2020 - Beursbrink

Overname GrubHub beste manier van Takeaway om VS te veroveren

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De overname van GrubHub is de beste en waarschijnlijk ook de enige manier voor Just Eat Takeaway.com om voet aan wal te krijgen in de Verenigde Staten. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING donderdag.

Hesselink omschrijft GrubHub als een hybride platform vergelijkbaar met die van Takeaway.

In de kern is de Amerikaanse maaltijdbezorger winstgevend, maar heeft wel te kampen met stevige concurrentie, aldus de analist. Volgens de marktvorser is die sterke concurrentie al meegenomen in de waardering van GrubHub.

“Om de markt gerust te stellen in aanloop naar de deal, publiceerden beide bedrijven al sterke cijfers over april en mei met een gemiddelde groei van 41 procent voor Just Eat Takeaway en een groei van 28 procent voor GrubHub.

De overnamedeal wordt vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2021 afgerond. Dit geeft volgens ING wat ruimte voor het bestuur van Just Eat Takeaway om zich eerst nog te richten op de integratie tussen Just Eat en Takeaway. Die deal werd nog maar een kwartaal geleden afgerond, maar ligt wel goed op schema, aldus de bank.

ING handhaafde het koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 110,00 euro. Het aandeel Just Eat Takeaway.com leverde donderdagochtend 2,2 procent in op 83,62 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments