Europa - 19 juni 2020 - Beursbrink

Outlookverhoging Ahold lijkt kwestie van tijd

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het lijkt een kwestie van tijd alvorens Ahold Delhaize de outlook voor dit jaar verhoogd. Dit stelden analisten van Jefferies vrijdag nadat het Amerikaanse Kroger een dag eerder met een update kwam.

Vooralsnog rekent Ahold op een winstgroei van circa 5 procent bij grofweg vlakke EBIT-marges. De consensus rekent daarentegen op een winstgroei van 8 tot 10 procent en Jefferies mikt op 8,4 procent.

Op basis van de cijfers die Kroger publiceerde, komt Jefferies voor Ahold uit op een groei van 20 procent, en niet op de 10 procent waar Jefferies nu in de taxaties rekening mee houdt. Ahold profiteert meer van de corona-uitbraak dan eerder voorzien. “Een verhoging van de guidance lijkt dan ook een kwestie van tijd”, aldus de zakenbank.

Op 5 augustus publiceert Ahold de kwartaalcijfers.

Jefferies heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,50 euro. De bank merkte nog op dat de waardering in de huidige context verre van overdreven oogt.

Het aandeel Ahold Delhaize steeg vrijdag 0,4 procent naar 23,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel