Europa - 3 juli 2020 - Aandelen

Outlookverhoging Ahold Delhaize in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Er is een goede kans dat Ahold Delhaize zijn verwachting voor de winstgroei per aandeel dit jaar zal verhogen bij de aanstaande halfjaarcijfers op 6 augustus, vanwege de zeer sterke resultaten in de Verenigde Staten. Dat schreven analisten van Jefferies vrijdag in een rapport.

“De bovenmaatse vrije kasstroom van dit jaar is natuurlijk eenmalig. Maar het zeer consistente karakter van hoe Ahold Delhaize presteert is dat niet”, volgens de analisten.

Hernieuwde toenames van besmettingen in de Verenigde Staten betekenen dat de verschuiving van verkoopkanalen, waar Ahold Delhaize van profiteert, langer aanhoudt. In delen van het noordoosten van de VS wordt de derde fase van versoepeling van de lockdown nu uitgesteld.

Een reden voor Ahold Delhaize om te wachten met het verhogen van de winstverwachting, kan zijn dat de kosten voor het aanpakken van de coronacrisis nog niet duidelijk zijn, terwijl de verschuiving van kanalen gaat omkeren.

Jefferies voorziet voor het tweede kwartaal opnieuw uitstekende resultaten, met een omzetgroei van 8,3 procent en een stijging van de winst per aandeel met 6,5 procent.

Daarbij zou de vergelijkbare omzet in de VS zijn gestegen met 14 procent, afgezien van de sterk gedaalde omzet uit brandstof. In Europa zou de vergelijkbare omzetgroei 4 procent zijn, en de lagere brandstofprijs geheel worden gecompenseerd door groei van de schapruimte.

Ahold Delhaize heeft de optie om meer kapitaal terug te laten vloeien naar de aandeelhouders, maar het bedrijf wil in elk geval een deel van de omzetpiek herinvesteren in een betere multichannel-ervaring en waar-voor-je-geld voor de klant, wat volgens Jefferies ook verstandig is.

Ook overnames en het opschonen van pensioenverplichtingen in onderhandelingen met vakbonden, zoals momenteel bij Giant Food, zijn een goede besteding van de extra cash, volgens de analisten.

Jefferies heeft een koopadvies met een koersdoel van 25,50 euro.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot donderdag op 24,13 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel