Europa - 14 april 2022 - Aandelen

Outlook TomTom uitdagend

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) TomTom is voorbeurs met zwakke operationele resultaten over het eerste kwartaal gekomen. Dit stelde analiste Nigel van Putten van zakenbank Kempen donderdag.

De negatieve vrije kasstroom van 26,8 miljoen euro betekent een negatieve marge van 18 procent volgens de definitie die het bedrijf hanteert. Voor heel dit jaar rekent TomTom op een negatieve marge van circa 5 procent. En dat belooft volgens Van Putten dus nog lastig te worden.

Hoewel de operationele omzet van 68 miljoen euro voor automotive in het kwartaal 5 miljoen euro beter is dan Kempen had voorzien, betekent dit nog steeds een afname van 8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Ook hier wordt de doelstelling van een groei van 15 procent in 2022 dus niet eenvoudig, meent de analist.

Vooralsnog handhaaft TomTom de outlook voor 2022, al maakte het wel opmerkingen over de toegenomen onzekerheid. De taxaties van Kempen zijn lager dan de outlook en Van Putten ziet geen reden om hier iets aan te doen. “Onze taxaties weerspiegelen de lastige marktomstandigheden”, meent hij. TomTom staat op de verkooplijst van Kempen.

Het aandeel TomTom stijgt donderdag 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.