Nederland - 8 oktober 2018 - Aandelen

Ordergroei Takeaway.com zwakt af

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het derde kwartaal van dit jaar de ordergroei zien verzwakken. Dit verwachten analisten van Morgan Stanley in aanloop naar de kwartaalcijfers van de maaltijdbezorger.

De marktvorsers verwachten dat Takeaway.com in het afgelopen kwartaal 21,3 miljoen bestellingen heeft verwerkt. Dit waren in het tweede kwartaal van dit jaar nog 21,1 miljoen stuks en in het eerste kwartaal 20,6 miljoen. In het derde kwartaal een jaar eerder was er nog sprake van 17,0 miljoen orders.

Het grootste deel van de bestellingen, namelijk 8,0 miljoen stuks, wist de maaltijdbezorger in Nederland te realiseren. In Duitsland werden vermoedelijk 7,5 miljoen orders verwerkt.

Wel merkten de analisten op dat de ordergroei vermoedelijk is afgezwakt. Morgan Stanley mikt op een ordergroei van 25 procent in het afgelopen kwartaal, tegen een groei van 30 procent in het tweede kwartaal en maar liefst 40 procent een jaar eerder. Vooral in Nederland en Duitsland zal de groei verder zijn afgezwakt, terwijl de groei in andere landen waarin Takeaway.com actief is, vermoedelijk stabiel bleef.

De maaltijdbezorger liet al eerder weten dat het warme weer in juli een negatieve impact zou hebben op het aantal bestellingen en nieuwe klanten, zo merkten de analisten van de Amerikaanse zakenbank op.

“We voorzien dat deze tegenwind zich in het derde kwartaal heeft doorgezet, hetgeen resulteerde in een vertraging van de ordergroei”, aldus de analisten, die aan de hand van de huidige waardering van Takeaway.com van mening zijn dat de voorziene zwakte in het derde kwartaal nog niet volledig is ingeprijsd. De reactie op de kwartaalcijfers van de maaltijdbezorger, die op woensdag verschijnen, kan dan ook negatief zijn, waarschuwde Morgan Stanley.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Takeaway.com met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel verloor maandagmiddag 2,0 procent op 54,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel