Europa - 5 november 2020 - Aandelen

Opstartproblemen windproject tegenvaller voor Sif

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De productie van Sif in het derde kwartaal was lager van verwacht, door opstartproblemen met het windproject Hollandsche Kust Zuid. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

Sif rapporteerde eerder dan verwacht zijn derdekwartaalcijfers op woensdagavond.

Het bedrijf produceerde 37 kiloton staal voor de fundering van windmolens op zee, waar ING had gerekend op 45 kiloton.

Hierdoor was ook het EBITDA-resultaat van 5,8 miljoen euro lager dan de 8,3 miljoen euro die ING had verwacht. De consensusverwachting van Bloomberg voor 2020 ligt dichtbij die van ING, dus analist Tijs Hollestelle verwacht dat ook de gemiddelde marktverwachting wat hoger was dan het gerapporteerde EBITDA-cijfer. Dit was de tiende keer op rij dat de EBITDA achterbleef bij de verwachtingen, merkte ING op.

Sif liet wel weten dat de verloren tijd zal worden ingehaald door op zaterdagen door te werken in het vierde kwartaal.

Zo zou de EBITDA voor 2020 gelijk uitkomen aan het niveau van 2019, rond 26,4 miljoen euro, verwacht ING. De analistenconsensus van Bloomberg zit met 28,8 miljoen euro nog 8 procent te hoog, verwacht de analist.

ING heeft een Houden advies en koersdoel van 9,00 euro. Sif noteerde donderdag 3,5 procent hoger op 15,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.